Zaniklé (známka 600) dřevěné kaple

V od areálu dnešní nemocnice, v oblasti dnešních ulic Máchovy, Hořicovy a Puškinovy

V měsících následujících po vypuknutí 1. světové války v roce 1914 bylo do vlasti přiváženo množství zraněných a nemocných vojáků, pro které nestačila kapacita dosavadních nemocnic. Nejinak tomu bylo i v Krnově, kde z tohoto důvodu došlo k urychlené výstavbě provizorních dřevěných baráků pro rezervní nemocnici, což umožnilo umístění všech nemocných v blízkosti areálu nové nemocnice (z roku 1912), která již kapacitně náporu nevyhovovala. Tento areál dřevěných budov byl nazýván "infekční baráky". Postaveny byly východně od areálu nemocnice směrem k dnešnímu Janáčkovu náměstí. V rámci areálu byla postavena i dřevěná kaple - obdélná budova s valbovou střechou a sanktusníkem, jež měla po obou stranách menší přístavky. Budova měla půlkruhově zakončené vstupy a půlkruhová okna. - Budova kaple byla zlikvidována s celou provizorní nemocnicí po skončení 1. světové války.