asi ve 20. letech 20. století
u Bořího dvora

Ve střeše jsou velké díry. Omítka je zčásti poškozená. Zavřená. Okna jsou rozbitá a zabedněná. Uvnitř je zpustošená. - Kaple zabírá přesně polovinu budovy, ve které je umístěna. Původně patrně celá budova byla hospodářské stavení, z něhož polovina byla později přeměněna na kapli. - Nad vstupem do kaple je nápis Venite adoremus (Pojďte a klaňme se). - Vznik kaple bývá spojován s nárůstem českého obyvatelstva v lichtensteinských, původně dolnorakouských Valticích, hlavně od 20. let 20. století. - Po roce 1948 byla kaple vyrabována, nejprve zde vznikla mateřská školka, později obchod s potravinami a nakonec sloužila jako sklad. Dnes je opuštěná. - Pozemek s kaplí patří Státnímu pozemkovému úřadu.

Zdroj: Mgr. et Mgr. Daniel Lyčka, Spolek pro obnovu Katzelsdorfského zámečku,