20338 křížová cesta

Opravené (známka 100) ostatní

kaplička křížové cesty
JZ od města

14 kamenných zastavení

Křížová cesta tvořená 14 kamennými kapličkami s litinovými obrazy vede od města Vyšší Brod ke kapli Maria Rast am Stein. - Opravena jsou zastavení č. 1 - 10, ostatní mají vcelku v pořádku litinové obrazy, ale mají mírně poškozené kamenné části. Nově jsou odstraněny křoviny a náletové stromy z okolí dolní části křížové cesty před vstupem do lesa. Kaple Božího hrobu má původní plechovou střechu. - Křížová cesta je postavena na čtveřici pozemků; jeden (pozemková parcela č. 1712/1) patří městu Vyšší Brod, druhý (pozemková parcela č. 1125/1) je v soukromém vlastnictví (Ing. Adolf Hojek z Vyššího Brodu), třetí (pozemková parcela č. 1132/1) patří Státnímu pozemkovému úřadu a čtvrtý (pozemková parcela č. 1372 v k.ú. Mnichovice u Loučovic) patří obci Loučovice.