v Hlubočepské ulici, u domu č.p. 84

s malou zvoničkou

Uvnitř byl asi 5 m vysoký kříž s dřevěnou sochou ukřižovaného Ježíše Krista v nadživotní velikosti. Socha je dílem významného českého barokního sochaře Jana Bedřicha Kohla - Severy z roku 1718, nyní je umístěna v Národní galerii v Praze. - Soše Ukřižovaného bezesporu největší péči věnovaly místní seniorky. Staraly se nejen o čistotu a výzdobu kaple a prostoru kolem ní, ale také každoročně sochu natíraly. Díky tomu se socha zachovala ve velmi dobrém stavu, protože dřevo bylo barvami konzervováno. Po umístění do Národní galerie byly nánosy barev ze sochy odstraněny. Na zvon na kapličce zvonila místní seniorka vždy, když někdo z Hlubočep zemřel. - Kaple byla zbořena kolem roku 1984, kdy byl kvůli úpravě komunikace zbořen vedlejší dům (samotné místo kaple nijak dotčeno nebylo). Zvon z kaple byl později objeven na smíchovské radnici a byl zavěšen do zvoničky jednoho z historických hlubočepských statků. - Kaple je zakreslena již na katastrální mapě z roku 1840. - Pozemek, na němž kaple stála, je v soukromém vlastnictví (Jana Dvořáková z Prahy a Pavel Dvořák z Prahy).

Zdroj: prokopskeudoli.org.uvirt11.active24.cz; Miloslav Horník