← kaple sv. Antonína Paduánského (Polomec) kaple (Prosečné) →

u bývalé cesty

Bez střechy, krovů a stropu. Zůstalo pouze obvodové zdivo (cca 2,3 x 2,7 m) většinou do původní výše (chybí max. 0,3 m) s výjimkou přední stěny, která prakticky chybí. Na pravé straně zdivo prolomeno nad kulatým (zevnitř obdélným) okénkem. Zdivo je poškozeno i v interiéru. Fasáda zničena. Bez dveří a okna. Uvnitř trosky. - Malá otevřená kaple bez nápisů o vnitřním prostoru menším než 1 sáh. Postavil ji ke cti zemského patrona Jana Nepomuckého Heinrich Rotter, otec Josefa Rottera, bývalého majitele - zahradníka v Panském Poli č. 33, na jehož pozemcích byla postavena. Již v polovině 19. století neměla žádný fond na udržování ani nikoho, kdo by byl údržbou povinen. - Pozemek s kaplí patří Lesům ČR, s.p.

Zdroj: Alena Strážnická - SOkA Rychnov nad Kněžnou