3014 kostel Všech Svatých

ve vsi

Loď mimo přístavek vzadu má novou střechu. Fasáda zničena. Okna poškozena. Falešná klenba uvnitř je v havarijním stavu, hrozí její zřícení; v roce 2015 byl vydán zákaz vstupu veřejnosti do kostela. Opraqvena část ohradní zdi kolem kostela. - Kostel byl postaven podle plánů Kyliána Ignáce Dienzenhofera na místě staršího kostela. První zachované zmínky o dřevěném kostele jsou z roku 1353. Ten koncem 16. století zanikl a byl v 17. století nahrazen raně barokním dřevěným kostelem. V letech 1722 - 1726 počal opat Otmar Zinke s novostavbou kostela zděného. Základní kámen byl položen dne 8.11.1722. Hrubá stavba byla dokončena a posvěcena roku 1723. Další tři roky se ještě pracovalo na dobudování a dokončování úprav interiéru. - Pozemek s kostelem patří církvi. V roce 2016 získala církev na opravu kostelů v Heřmánkovicích a Vizňově 30.358.000,- Kč z Integrovaného regionálního operačního programu.