3014 kostel Všech Svatých

ve vsi

V rekonstrukci; mimo věž má novou šindelovou střechu. Věž má střechu z oblezlého plechu. Opravena je korunní římsa. Fasáda je zničená. Okna jsou poškozená. Opraveno je odvodnění při pravé straně kostela. Opravená je část ohradní zdi kolem kostela i s přilehlými náhrobky, část zdi je rozebraná a cihly jsou naskládány na paletách. - Kostel byl postaven podle plánů Kiliána Ignáce Dienzenhofera na místě staršího kostela. První zachované zmínky o dřevěném kostele jsou z roku 1353. Ten koncem 16. století zanikl a byl v 17. století nahrazen raně barokním dřevěným kostelem. V roce 1722 počal opat Otmar Zinke s novostavbou kostela zděného. Základní kámen byl položen dne 8.11.1722. Hrubá stavba byla dokončena a vysvěcena roku 1723. Další tři roky do roku 1726 se ještě pracovalo na dobudování a dokončování úprav interiéru. - Pozemek s kostelem patří církvi; v roce 2022 půjde na opravu ohradní zdi kolem kostela a hřbitova 395.000,- Kč z dotačních programů Královéhradeckého kraje.