Z od vsi, v lese nad pramenem

Má nový krov a střechu. Zavřená, prázdná. Nově jsou vykáceny okolní stromy. Opraven je odtok pramene od kaple. - Podobně jako u kaple na Boušíně se i zde měl nacházet léčivý pramen. V tomto případě nepomohl někomu významnému z řad šlechty, ale jen ze sedlácké rodiny Janků. Ke kapli také měla často docházet v mládí Božena Němcová. V roce 1917 byla u kaple vytvořena křížová cesta, která se skládala z obrázků, jež byly rozvěšené v dřevěných rámech po okolních stromech. Ze 2 zastavení se dochoval malý zbytek. Popularita kaple a zdejšího pramene brzy vzrostla, a tak sem během léta směřovaly až stovky poutníků z celého širého okolí. Na jaře 1933 bylo u kaple sehráno divadlo v přírodě. Místní spolek divadelních ochotníků Ratibor odehrál představení "Pašerák", které musel ještě jednou opakovat. V roce 1933 došlo k opravě křížové cesty i kaple, protože oba objekty byly poškozeny při vichřici dne 4.7.1929. První srpnovou neděli 1933 byla znovuobnovená křížová cesta posvěcena českoskalickým farářem Voglem. Po roce 1948 přestala být kaple udržována a zchátrala. - Pozemek s kaplí patří obci Vestec; obec v letech 2014 - 2017 zorgaqnizovala opravu kaple s využitím dotace od Ministerstva pro místní rozvoj ČR.