4725 kostel Nejsvětější Trojice

na J okraji vsi, v areálu zámku

přistavěný k zámku

V rekonstrukci; má novou střechu, přední část lodi a sanktusník měděnou. Přístavek má opravenou fasádu, omítka zbytku stavby je mírně poškozená. Bez oken a dveří. Opravena je díra v klenbě presbytáře, strop v lodi je mírně poškozen. V lodi je vytrhána podlaha, jsou zde trosky. Chybí vstupní schodiště před průčelím (je zde uděláno provizorní dřevěné schodiště). Odstraněny jsou okolní křoviny. – Kostel byl postaven jako zámecká kaple v roce 1714, na kostel byl zvětšen v roce 1898. - V červenci 2008 koupil zámek i s kostelem z konkursní podstaty "Nadační fond Koleč"; ten organizuje postupnou opravu zámku a jeho přeměnu na domov pro seniory. - Pozemek s kostelem (a zámkem) patří "Nadačnímu fondu Koleč" a obecně prospěšné společnosti "Zámek Koleč".