6605 kostel sv. Ondřeje

na Z konci vsi

V rekonstrukci; věž má novou měděnou střechu, loď a přístavek na pravé straně mají novou střechu provizorně krytou lepenkou. Přístavek na levé straně má nový krov, zatím beze střechy (přístavek je v lešení). Fasáda je zničená. Okna jsou většinou rozbitá, ale zamřížovaná. Zavřený. Uvnitř je kostel zpustošený. Varhany od Wilhelma Schussera z roku 1903 se sedmi rejstříky jsou rozebrané. – Pozemek s kostelem patří církvi (Opatství Nový Dvůr); v roce 2018 půjde na opravu krovu a střechy a odvlhčení kostela 700.000,- Kč z dotačních programů Ministerstva kultury ČR.

• Václav Marek napsal 29.06.2018 09:21

Varhany W.Schussera z roku 1903 se sedmi rejstříky jsou rozebrané, bylo by fajn,kdyby se po případné opravě kostela vrátily zpět na původní místo.

Informace doplněná, děkuji.