6984 kostel sv. Michala

14. století, přestavěn 1779
ve vsi

V rekonstrukci; věž a přístavky mají novou střechu, ale část krytiny ze střechy věže už je otrhána. Loď a presbytář jsou bez střechy, krovů i stropu. Zdivo lodi a presbytáře má opravenou korunní římsu provizorně krytou střešními taškami. Obvodové zdivo sahá do původní výše, chybí jen štít v průčelí. Fasáda je zničená. Okna jsou rozbitá, ve vstupu v průčelí má novou mříž, vstup zezadu je bez dveří. Mimo přístavek při levé straně lodi jsou z interiéru kostela odstraněny trosky a křoviny. - Původně gotický kostel ze 14. století. Roku 1775 jej značně poškodil požár a tak byl o čtyři roky později přestavěn. V roce 1847 ho znovu zachvátil požár, tentokrát shořela pouze věž, která byla opravena v roce 1898. Po roce 1948 kostel chátral, v 60. letech se dostal do havarijního stavu. Zastupitelstvo obce Všestudy v roce 1991 schválilo demolici kostela, církev ale demolici odmítla. - Pozemek s téměř celým kostelem (pozemková parcela č. 58/1) patří církvi, pozemek s přístavkem před průčelím kostela (pozemková parcela č. 58/2) patří obci Všestudy.

Věž má novou střechu a další rekonstrukce zatím nepokračuje.

Informace doplněna, děkuji.