7163 kaple sv. Václava

Opravené (známka 100) polodřevěné kaple

J od vsi, v lese, nad údolím Ohře

středně velká, polodřevěná

Kaple stojí v místě zvaném „Za lázněmi“. - Má novou střechu. Bez oken. Prázdná. Oproti původnímu stavu chybějí kapli vitráže v oknech a část dřevěných prvků. - Otevřená obdélná stavba s dřevěnou předsíní a trojboce uzavřeným presbytářem, krytá nízkou valbovou střechou s hranolovou zvoničkou. Bývala opatřená vitrážovými, polokruhově zakončenými obdélnými okny v bočních stěnách závěru. Bohaté vnitřní zařízení tvořily obrazy a svícny. - Tzv. Lesní kaple (Waldkapelle) byla postavena v roce 1885 majitelem lázní Kyselka Heinrichem Mattonim. - Pozemek s kaplí patří Vojenským lesům a statkům, s.p.; podnik zorganizoval v roce 2008 opravu kaple s využitím dotace od Karlovarského kraje. Kaple byla po opravě slavnostně posvěcena dne 28.9.2008.