7198 hrobka rodiny Hahn

hřbitovní kaple (hrobka)
konec 19. století
na hřbitově

Střecha s menšími dírami. Bez dveří. Jedno okno chybí, druhé je poškozeno. - Obdélná pseudogotická kaple s rovným závěrem krytá valbovou střechou. Vstupní průčelí s obdélným, hrotitě zakončeným vchodem dnes bez dveří je završeno trojúhelníkovým štítem, krytým římsou s křížem na vrcholu, se slepou gotizující kružbou. Podélné stěny kaple jsou prolomeny po jednom užším hrotitém okně. Okna původně vyplňovaly barevné vitráže, zčásti jsou zachovány pouze v severním okně. V interiéru kaple je umístěn náhrobek z černého mramoru Johanna Hahna a Marie Hahn, rozené Gerber z roku 1895 s náhrobní deskou a na závěrové stěně čtyři další pamětní desky se jmény členů rodiny Hahn. - Pozemek s hrobkou patří městu Horní Blatná.