7275 kostel sv. Kateřiny

s nízkou kamennou, neomítanou věží

V rekonstrukci; kromě přístavku má novou střechu. Přístavek na pravé straně lodi (přistavěná kaple Božího těla) je asi ze dvou třetin zbořen. Loď má novou fasádu, věž má nově vyspárováno kamenné neomítané zdivo. Obnovena jsou okna a dveře, věž má nové okenice. Nově jsou odstraněny křoviny z torza kaple Božího těla. Poškozeno je schodiště kolem kostela; nově je zbaveno náletových dřevin. - Věž kostela je nízká, protože při stavbě kostela nebyla dokončena. - Pozemek s kostelem patří církvi, pozemek s přistavěnou kaplí Božího Těla při pravé straně lodi je v soukromém vlastnictví (Ing. Zuzana a Vladimir Griněvovi z Prahy, majitelé vedlejšího hradu); v roce 2024 půjde na opravu interiéru kostela 800.000,- Kč z dotačních programů Ministerstva kultury ČR.