7390 kaple sv. Josefa

J od vsi, na kraji lesa, u cesty do Skoků

Má novou střechu. Místo dveří má ozdobnou mříž. Zařízená. Zezadu je proti svahu postavená opěrná zeď. Kolem je nově uděláno odvodnění. - Obdélná kamenná kaple bez oken s rovným závěrem o rozměrech asi 2,2 x 1,6 m. Nad polokruhově zakončeným vchodem vstupního průčelí se nachází nika v nízkém trojúhelníkovém štítě. Vnitřní prostor kaple býval sklenut valeně. - Po vyhnání německého obyvatelstva na konci 2. světové války a postupnému zániku poutí do kostela Navštívení Panny Marie ve Skocích přestala být kaple udržována a postupně zcela zchátrala. - Kaple patří městu Bochov, pozemek pod ní patří Lesům ČR, s.p. město Bochov nechalo v roce 2016 původní poškozenou kapli zbourat a na jejím místě postavilo její přesnou repliku s využitím dotace od Ministerstva zemědělství ČR. - Kaple byla po obnově znovu posvěcena dne 19.3.2017.