nad návesním rybníkem v horní části návsi

se sanktusníkem

V rekonstrukci; má novou střechu. Vnější fasáda opravena. Bez oken a dveří. Uvnitř neopravena, chybí podlaha. Upraveno okolí kaple. - Pseudoklacisistní obecní kaple byla zřízena nákladem dvorního rady Dr. Schindlera na místě starší kaple. - Obdélná stavba s rovným závěrem krytá valbovou střechou s oplechovanou hranolovou zvoničkou s jehlancovou stříškou. Všechny vnější stěny kaple jsou doplněny středovými rizality oken a dveří s pilastry po stranách, zakončenými trojúhelníkovými štíty, tzv. frontony. Vstupní průčelí kaple je otevřeno obdélným, polokruhově zakončeným vchodem. Boční stěny jsou prolomeny po jednom obdélném, polokruhově zakončeném okně, v závěru je poté malé kruhové okénko. Vnější stěny kaple jsou kromě rizalitů členěny ještě pilastry v nárožích a horní a spodní profilovanou římsou. Uvnitř je kaple sklenuta valenou klenbou. Vnitřní zařízení kaple původně tvořila dřevěná socha sv. Anny z konce 19. století, která stávala na oltáříku. Dnes interiér kaple prázdný, bez vybavení. - Pozemek s kaplí patří městu Toužim.