S od vsi

Má novou střechu. Zavřená, prázdná. Nově je upraveno okolí kaple. - Do roku 2013 zůstávalo z kaple jen torzo obvodového zdiva do výše 0,4 - 0,7 m zarostlé křovinami. V listopadu 2013 odstranil starosta Štědré pan František Pánek křoviny v okolí kaple a z jejího interiéru a částečně odstranil trosky z kaple. Na jaře 2018 byla kaple obnovena. - Obdélná kamenná kaple s rovným závěrem a zaoblenými nárožími krytá původně šindelovou střechou. Vstupní průčelí s obdélným vchodem bývalo završeno polokruhovým štítem s křídly a výklenkem. Další nika bývala ve stěně závěru. - Kaple stojí na krásném vyhlídkovém místě. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1841. - Pozemek s kaplí patří obci Štědrá; obec zorganizovala v roce 2018 obnovu kaple.