hřbitovní kaple (kostnice)
za presbytářem kostela

barokní

V rekonstrukci; má nový krov a střechu (původní střecha se propadla kolem roku 1960). Obvodové zdivo je dozděno do původní výše. Vně i uvnitř má novou omítku. Má nová okna. Chybí strop. Odstraněny jsou okolní křoviny. - Barokní stavbu na hřbitově nechal postavit purkrabí Mathias Frantz Sieche z vděku za to, že jako bývalý poddaný hraběte Cavrianiho obdržel od vrchnosti propouštěcí list z poddanství (tzv. výhost). - Zděný přízemní objekt s valbovou střechou (propadla se kolem roku 1960) má fasádu členěnu lizénovými rámci a v ose průčelí široký zaklenutý vjezd. V obdélném štítovém nástavci je nápisová deska vyzdobená renesančním ornamentem, nesená dvěma putti. - Kostnice je památkově chráněná. - Pozemek s kostnicí patří pravoslavné církvi; církev od roku 2018 organizuje opravu kostnice.

Zdroj: Jiří Souček: Obrazová rukověť obcí a církevních staveb v okrese Ústí n