← kaple (Štoutov) kaple sv. Floriána (Tocov) →

kaple (kostnice)
u kostela

velká

Bez střechy, krovů a stropu. Zůstalo jen obdélné obvodové zdivo, s výjimkou jedné stěny zachováno do původní výše, ale prolomeno nade dveřmi a všemi okny. Stěna směrem k faře zbořena. Bez oken a dveří. - Ještě v roce 1956 měla kostnice střechu, v roce 1962 již byla beze střechy, ale obvodové zdivo bylo zachováno. - Kostnice je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1842. - Kostnice leží na dvojici pozemků; jeden (pozemková parcela č. 1339 v k.ú. Doupovské Hradiště) patří obci Doupovské Hradiště, druhý (pozemková parcela č. 1135 v k.ú. Doupovské Hradiště) patří Vojenským lesům a statkům ČR, s.p. - Na základě zákona č. 15/2015 Sb. byly pozemky s kostnicí ke dni 1.1.2016 vypuštěny z vojenského újezdu Hradiště a staly se součástí nově vzniklé obce Doupovské Hradiště.