← kaple sv. Jana a Pavla (Zahrádka) kaple sv. Anny (Zahrádka) →

hřbitovní kaple
na hřbitově, J od kostela

středně velká, se sanktusníkem

Má nový krov a střechu. Přezděn přední štít a části korunní římsy. Zavřená, prázdná. - V obecní kronice je uvedeno, že nový hřbitov v Zahrádce byl založen v roce 1857. Ve farní kronice je zápis o zřízení kaple na novém hřbitově vlastním nákladem faráře Jana Křivohlávka. Zápis je doplněn podrobným vyúčtováním, celkový náklad na stavbu činil 185 zl. 70 kr. Kaple měla šindelovou střechu, byla vyzděna z cihel s využitím kamenných portálů ze starého hřbitova u kostela. V zápise není uvedeno datum stavby, ale vyplývá z něj, že kaple byla postavena mezi lety 1857 a 1875. V roce 1937 byla na hřbitovní kapli přistavěna nákladem Československé církve zvonice. Hřbitovní kaple není využívána pravděpodobně od roku 1972, kdy hygienik zakázal pohřbívání na hřbitově v Zahrádce. (Obec Zahrádka musela postupně ustoupit v letech 1970 – 1976 napouštění vodní nádrže Švihov na řece Želivce, budované jako zásobárna pitné vody pro Prahu a část středočeského kraje). - Pozemek s kaplí patří firmě Povodí Vltavy, s.p.; firma v roce 2016 zorganizovala opravu kaple.