← synagoga (Stříbro) kaple sv. Anny (Střimice) →

středně velká

Kaple byla obdélná, vpředu s trojúhelníkovým štítem a sedlovou střechou. V průčelí po stranách dveří zdobena dvojicí pilastrů, nade dveřmi profilovanou římsou. Na vrcholu průčelí byl dvojitý kříž. Vchod i okno na levé straně ukončeny polokruhově. - Roku 1964 kaple ještě stála, měla jen poškozenou střechu. Na návrh tehdejšího Místního národního výboru v Ravni byla kaple zařazena do seznamu objektů, jež měly být zbořeny při demoliční akci plánované na roky 1964 - 1965. Náklady na demolici kaple byly tehdy odhadnuty na 1.786,- Kčs, demolici měl provést Okresní stavební podnik Český Krumlov. Člověk, který zařídil zbourání kaple, utekl roku 1968 do Kanady. - Kaple stála v pravé části zahrady domu nad silnicí mezi plotem a pařezem (rostl za ní plevelný jilm, zezadu ji ničil). - Pozemek, na němž kaple stála, je v soukromém vlastnictví (Vlasta Koleňáková ze Stříteže).