← kaplička (Újezd) kostel Zvěstování Panně Marii (Újezd) →

na návsi

Zbourána kvůli stavbě kulturního domu. Nyní vlastní budovu kulturního domu firma ARTOS CZ, spol. s r.o. - Kříž, který stál u kaple, byl rovněž odstraněn. - Navrhovatelé uvažovali zřídit v kulturním domě kanceláře pro JZD Újezd-Podolí, školící místnosti a nový obchod. Stavba byla dokončena v roce 1973. V roce 1974 vzniklo JZD Nový život se sídlem v Mohelnici. Pro toto družstvo byly kanceláře v Újezdu malé. Obec využila kulturní dům minimálně. Obchod je využíván. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1834. - Kaple stála na dvojici pozemků; jeden (stavební parcela č. 121/2) je v soukromém vlastnictví (Miroslava Zatloukalová z Mohelnice a Jaromír Zatloukal z Jeřmani), druhý (pozemková parcela č. 622/1) patří městu Mohelnice.

Zdroj: Helmut Bartoš, Mohelnice