← zvonice (Libiš) kaple (Libkovice) →

ve vsi

Kaple s křížem stávala v zatáčce v blízkosti silnice Mohelnice - Zábřeh. - Děkan Dr.Jaschek o tom zaznamenal ve farní kronice v roku 1954: „….. v Libivé byla před léty z komunikačních důvodů odklizena místní katolická kaple. Na žádost farního úřadu v Mohelnici o zajištění stavebního místa pro novostavbu kaple v budoucnu MNV v Libivé ani neodpověděl……“ - Podle pamětníků byla kaple zbourána v letech 1948 - 1950, při výstavbě nové silnice, které překážela. Stála hodně blízko silnice; silnici v tom místě nebylo možné posunout, aniž by se bourala stavení. - Kříž na druhé straně silnice byl rovněž odklizen; stojí pravděpodobně u místního hřbitova. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1834. - Pozemek, na němž kaple stála, patří městu Mohelnice.

Zdroj: Helmut Bartoš, Mohelnice