11043 kaple Panny Marie královny míru

(starší), 21.7.1918 (posvěcení)

se sanktusníkem

Vysoká čtvercová obecní kaple krytá jehlancovou střechou s hranolovou sloupkovou zvoničkou, završenou cibulovou bání. Vnější stěny byly členěny lizénovými rámy a obdélnými, polokruhově zakončenými okny. Interiér kaple byl plochostropý. Vnitřní zařízení tvořila dřevěná socha Panny Marie z doby vzniku kaple. - Kaple byla obnovena v roce 1918; slavnostní posvěcení obnovené kaple proběhlo dne 21.7.1918. Teprve v poválečných letech mohl být na zvoničku kaple zavěšen vlastní zvon, slavnostně vysvěcený dne 23.11.1919. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1841. - Kaple stála na dvojici pozemků; jeden (pozemková parcela č. 555/1) patří obci Verušičky, druhý (pozemková parcela č. 555/10) patří Krajské správě a údržbě silnic Karlovarského kraje.