← kostel sv. Vavřince (Mirošovice) kaple (Mirotice) →
11059 kaple sv. Floriána

v horní části návsi

středně velká, se sanktusníkem

Kaple byla zbořena při demolici nad ní stojící tvrze. Stávala ve svahu pod budovou bývalé renesanční tvrze v horní části návsi uprostřed vsi. - Obecní kaple na obdélném půdorysu s trojboce uzavřeným presbytářem krytá plechovou sedlovou, nad závěrem zvalbenou střechou s oplechovanou osmibokou sloupkovou zvoničkou s cibulovou bání, završenou makovicí s křížem. Vstupní průčelí s obdélným vchodem s ostěním v omítce bylo završeno trojúhelníkovým štítem. Boční stěny kaple byly prolomeny vždy jedním výše položeným půlkruhovým oknem. Vnější stěny kaple byly hladké, bez členění, završeny profilovanou korunní římsou pod střechou. Vnitřní zařízení kaple tvořil oltář se soškami Panny Marie (Madony) a sv. Floriána a lidové polychromované sošky sv. Antonína Paduánského, Ježíše Krista a Panny Marie (Madony). - Po vyhnání německého obyvatelstva po skončení 2. světové války přestala být kaple udržována a postupně chátrala. Někdy v době po roce 1968 byla kaple při odstraňování posledních trosek stržené tvrze zbořena. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1841. - Pozemek, na němž kaple stála, patří městu Bochov. - Ves Mirotice je hodně pobořena.