← kaple (Dlouhá Ves) kaple (Dlouhá Ves) →

60. léta 20. století
v J části vsi, Z od silnice

se sanktusníkem

Obecní kaple byla postavena v roce 1809 u usedlosti č.p. 17 při levé straně silnice do Bochova uprostřed vsi. Před kaplí stával železný kříž z druhé poloviny 19. století. - Někdy v průběhu 60. let 20. století byla kaple spolu s částí původní zástavby vsi zbořena. - Stavba na čtvercovém půdorysu s trojboce uzavřeným presbytářem, krytá sedlovou střechou se sloupkovou zvoničkou. Vstupní průčelí kaple s obdélným, segmentem zakončeným vchodem, bylo završeno trojúhelníkovým štítem s kruhovým okénkem v ose. Podélné stěny kaple byly prolomeny obdélnými, segmentem zakončenými okny. Vnější stěny kaple byly členěny lizénovými rámci. Vnitřní prostor kaple byl plochostropý. Vnitřní zařízení kaple tvořil obraz sv. Floriána a dvě malé sošky Panny Marie (Madony) z roku 1809. - Pozemek, na němž kaple stála, je v soukromém vlastnictví (Františka a František Tejmlovi z Plzně). - Většina domů ve vsi Dlouhá Ves je v současné době zbořena, na jejich místě jsou postaveny chaty.