← kostel Nanebevzetí Panny Marie (Solec) márnice (Solec) →

snad před 1960

Kaple byla zbořena snad už před rokem 1960, v roce 1972 už určitě nestála. Zachováno je torzo podstavce kříže, který stál vedle kaple. - Zůstal jen strom, u kterého kaple stála. - Pozemek, na němž kaple stála, patří městu Vimperk. - V jádru vsi zůstaly zachovány jen čtyři původní domy, přibyly dvě novostavby a někdy po roce 1960 byl postaven kovový skladový objekt. Devastace vsi pokračovala až do počátku 21. století, kdy byla zbořena někdejší hospoda.

Zdroj: Stanislav Slavík

• Slavík Stanislav napsal 11.12.2013 18:08

Lokalizace kaple: viz historické foto, objekt , jehož nároží je na na fotografii zachyceno, existuje. V jádru obce zůstaly zachovány jen 4 původní domy, přibyly 2 novostavby a někdy po r. 1960 vystavěný kovový skladový objekt. Devastace obce pokračovala až do počátku 21. stol. kdy byla zbořena někdejší hospoda. Kaple zanikla beze stopy před r. 1972, nejspíše však již podstatně dříve (před r. 1960?). Zachováno je (?) torso podstavce kříže. Fotografie 2/2 je s největší pravděpodobností až poválečná. Další údaje: http://www.zanikleobce.cz/index.php?obec=7231