(starší), 1935
asi v 70. letech 20. století
Z od vsi

cihlová, neomítaná

Má novou střechu. Zavřená, zařízená. Kolem je nově uděláno odvodnění. Upraveny jsou i přístupové chodníky ke kapli. - U silnice do Pavlovy Huti stála původně dřevěná kaple zasvěcená sv. Anně. Každoročně 26. července odpoledne ve 14 hodin k ní chodívalo procesí. V roce 1935 byla stará dřevěná kaple po domluvě s hajným Nickarlem a farářem Walterem zbořena, aby na místě mohla být postavena nová zděná kaple. Stavbu finančně podpořila i říšská hraběnka paní Agens von Thun Hohenstein. Nová kaple byla posvěcena panem arciděkanem Rudolfem Korlem z Tachova v létě 1935. Do nové kaple bylo pod střechu uloženo množství berlí, které byly nalezeny při bourání ve staré kapli; mělo se za to, že je v kapli zanechali lidé s potížemi s chůzí z vděčnosti za své vyléčení. Po roce 1948 byla kaple zahrnuta do nepřístupného hraničního pásma. Roku 1970 byla kaple již bez krovů, později byla rozebrána zloději na stavební materiál. Na jaře 2016 byly z trosek vykopány základy kaple; na zachovaném schodu byl nalezen vytesaný letopočet 1935. - Pozemek s kaplí patří Lesům ČR, s.p.; podnik v letech 2016 - 2017 zorganizoval obnovu kaple na původním místě a v původní podobě. Kaple byla po obnově slavnostně posvěcena dne 30.9.2017.

Zdroj: Zdeněk Procházka, nakladatelství Českého lesa