Zaniklé (známka 600) dřevěné kaple

V od vsi, v lese, u silničky do Tachovské Huti

Dřevěná kaple byla postavena někdy po roce 1850 při levé straně silničky do Tachovské Huti. Později byla trasa silničky v těchto místech změněna a patrně v této souvislosti byla původní kaple zbořena (stála na souřadnicích 49.938044, 12.573496) a nahrazena novou, postavenou o necelých 9 m směrem na východ (již na pravé straně silničky do Tachovské Huti). Kaple byla kolem roku 1955 vypálena vojáky Pohraniční stráže, protože ležela v pohraničním pásmu. Na jejím místě je nyní malý dřevěný památník. - Kaple byla nazývána Ovčí kaple (Schafkapelle) podle toho, že ležela na původních pastvinách sloužících k pastvě obcí, jež teprve později pohltil les. - Pozemek, na němž kaple stála, patří Lesům ČR.