← zvonička (Dlouhá Loučka) kaple (Dlouhá Stropnice) →

ve vísce

se sanktusníkem

Má novou střechu. Místo dveří má ozdobnou kovanou mříž. Zařízená. Kolem je nově uděláno odvodnění. - Po zničení vsi vojáky po roce 1948 zůstala stát pouze kaple a několik ovocných stromů; později byla zničena i kaple. - Pozemek s kaplí patří Lesům ČR, s.p.; podnik zorganizoval v roce 2017 obnovu kaple. - Původní kaple byla větší, čtvercová (vnitřní rozměr byl cca 2,7 x 2,7 m), se stanovou střechou a sanktusníkem; zůstala z ní jen cihlová podlaha asi 10 m jižně od nově postavené kaple. - Víska Dlouhá Louka je zcela zbořena, zůstaly z ní jen malé trosky. - V období komunizmu zde bývala bombardovací plocha letecké střelnice. - Okolní pozemky nejsou využívány, postupně zarůstají náletovými stromky. Ještě nedávno se zde válela spousta betonových atrap bomb.