← kaplička (Močerady) kostel sv. Jakuba Většího (Močidlec) →

Torzální (známka 500) zděné kaple

V od vsi, u červeně značené cesty

Zničena v roce 2001; zůstala jen část zadní stěny zasypaná troskami. - Před zničením byla bez střechy, krovů a stropu, obvodové zdivo podkovovitého tvaru (cca 2 x 2 m) bylo zachováno do výše cca 1,5 m, jen pravá stěna se postupně dopředu snižovala na cca 0,5 m; bez dveří, okna neměla. - Lesní kaple stávala při cestě k bývalému Nučickému mlýnu v údolí říčky Střela na úpatí vrchu Chrutisko při dnešní červeně značené turistické cestě asi 3,5 km východně od vsi Močidlec. Obrovské sněhové vichřice v zimě roku 1935/1936 a 1938/1939 zničily zdejší vzrostlý les, ale kaple zůstala zachována. Po vyhnání německého obyvatelstva po skončení 2. světové války přestala být kaple udržována a postupně chátrala. - Pozemek s torzem kaple patří obci Pšov.