← kaple (hrobka) Caroline Nimptschové (Lysice) kaplička (Lýsky) →

před polovinou 19. století

se sanktusníkem

Kaple byla obdélná s trojboce ukončeným presbytářem. Průčelí mělo okosená nároží, v trojúhelníkovém štítu nad průčelím bylo oválné okénko. Stěny byly rozčleněny lizénovými rámci. Střecha byla sedlová, vzadu zvalbená, se čtverhranným sanktusníkem. Vchod v průčelí byl zakončen pravoúhle, po stranách bylo po jednom oválném okénku v plochém rámu. - Kaple byla zničena při likvidaci vsi v roce 1976. - Kaple byla od roku 1958 památkově chráněná; její památková ochrana byla Ministerstvem kultury ČR dodatečně zrušena až dne 19.2.2009. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1842. - Pozemek, na němž kaple stála, patří firmě Severočeské doly, a.s. z Chomutova. - Ves Lyskovice je zcela zbořena a zasypána výsypkou.