← kaplička (Malá Kraš) kaplička (Malá Skála) →

se sanktusníkem

Novodobá čtvercová kaple stávala na krásném vyhlídkovém místě ve středu vsi. - Byla krytá šindelovou stanovou střechou, na vrcholu střechy stála sloupková zvonička s kuželovou stříškou. Vnější stěny kaple byly členěny lizénovými rámci s polokruhově zakončenými obdélnými okny na bočních stranách a obdélným vchodem ve vstupním průčelí. - K vysídlení Malé Lesné došlo až ve 3. etapě zakládání Vojenského újezdu Hradiště, tj. k 15. květnu 1954. Někdy poté byla kaple spolu s celou vsí zbořena. - Kaple je jako dřevěná zakreslena již na mapě Stabilního katastruz roku 1842. - Kaple stála na dvojici pozemků; oba (pozemkové parcely 642 a 260) patří Agentuře hospodaření s nemovitým majetkem Ministerstva obrany ČR.