11977 kaple sv. Josefa

na J okraji vsi, J od hlavní silnice

Kaple stávala po pravé straně hlavní silnice z Hroznětína za mostkem přes Rudný potok, naproti domu čp. 28 na jižním okraji obce. - Obdélná stavba krytá šindelovou střechou. Vstupní průčelí s obdélným vchodem s půlkruhovým okénkem v nadpraží bývalo završeno trojúhelníkovým štítem s pilířky po stranách a reliéfem kříže. Na vrcholu štítu stávala původně snad nějaká socha světce, která byla nahrazena později křížkem. Na bočních stranách byla kaple prolomena po jednom obdélném, polokruhově zakončeném okně. Vnější stěny kaple bývaly členěny pilastry. - Někdy po roce 1963 však byla již značně zdevastovaná kaple zbořena. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1842. - Pozemek, na němž kaple stála, patří městu Ostrov.