← kaple (Očihovec) kaple (Odolice) →

19.století
ve vsi, vedle školy

se sanktusníkem

Zbořena při opravě školy proto, aby nemusela být také opravena (byla prakticky v pořádku, navíc měla asi 0,5 m silné stěny). - Obdélná barokní kaple bez oken o rozměrech asi 3 x 2 m s apsidálním závěrem, krytá sedlovou střechou s polygonální dřevěnou zvoničkou uprostřed hřebene střechy se zvonovitou bání. Vstupní průčelí s obdélným polokruhově zakončeným vchodem bývalo zakončeno trojúhelníkovým štítem s nikou, ve které byla umístěná silně zlidovělá socha sv. Jana Nepomuckého. Uvnitř byla kaple zaklenutá. Vnitřní zařízení kaple pocházelo z doby výstavby kaple a tvořil jej oltářík s obrazem Korunování Panny Marie. - Kaple stála vpravo od budovy školy (nyní je ze školy obytný dům). Vchod měla směrem od školy, zadní stěna byla jen asi 0,5 m od budovy školy. Směrem k silnici stála asi jen o 0,5 m blíže než škola. - Pozemek, na němž kaple stála, je v soukromém vlastnictví (Mgr. Diana Jubánková z Odeře).