← kaple sv. Jana Nepomuckého (Drahouš) kaple (Drahovice) →

počátkem 60.let 20. století
na křižovatce Kollárovy a Čechovy ulice

s věží

Vysoká pseudogotická kaple stávala na travnatém prostranství při křižovatce Kollárovy a Čechovy ulice nad dnešním hotelovým domem Drahomíra v karlovarské městské části Drahovice. - Obdélná stavba se zkosenými nárožími a s vysokou hranolovou věží (zvonicí) v průčelí, zakončenou jehlancovou střechou. Ve vstupním průčelí býval vysoký obdélný vchod zakončený lomeným obloukem. Na věži byla rovněž úzká hrotitá okna. Nároží kaple byla doplněna nakoso postavenými, odsazenými, hranolovými věžicemi s jehlancovými stříškami. - Na počátku 60. let 20. století však byla kaple beze zbytku zbořena. - Před kaplí rostly původně dva kaštany; jeden z nich se dochoval dodnes. - Pozemek, na němž kaple stála, je v soukromém vlastnictví (Daniela Hrdličková z Drahovic).