← kostel sv. Jana Křtitele (Teslíny) kaplička (Těšany) →

JJV od vsi, u Schinkova mlýna

se sanktusníkem

Zachovány jsou jen schody ke kapli a nad nimi pár rozhozených cihlových trosek. - Kaple stála u dnes již zcela zaniklého Schinkova mlýna (Schinkamühle) na Ratibořském potoce (Schinkenbach) jihovýchodně od obce. - Čtvercová stavba s trojboce uzavřeným presbytářem krytá valbovou střechou s nízkou zvonicí. Ve stěnách kaple byla proražena polokruhově zakončená okna a obdélný vchod. Vnitřní zařízení tvořila dřevěná soška Zmrtvýchvstání Krista z doby vzniku kaple a socha sv. Barbory z doby kolem roku 1800, přenesená sem z některé ze sakrálních staveb Doupovska. - Kapli nechal postavit v roce 1914 tehdejší majitel zdejší pily a mlýna Alois Humml; byla postavena podle návrhu neznámého architekta. - Kaple stála na dvojici pozemků; jeden (pozemková parcela č. 1819) je v soukromém vlastnictví (Emil Stašák z Herstošic), druhý (pozemková parcela č. 1867) je také v soukromém vlastnictví (Bc. Miroslava Šťovíčková z Fojtova). - Zbořen i přilehlý mlýn.