velká, se sanktusníkem

Má novou střechu. Zavřená, zařízená. - Kaple byla postavena v letech 1870 - 1871. Při podávání žádosti o stavbu kaple na biskupské konzistoři v Českých Budějovicích se muselo všech pět majitelů hospodářství zavázat, že budou kapli udržovat v dobrém stavu po stránce stavební. Oltář kaple pocházel z hodňovského kostela a stál 65 zlatých, mešní roucha stála 32 zlatých a lampa se šňůrou stála 14 zlatých a 60 krejcarů. Kaple byla posvěcena dne 7.5.1871. Po roce 1946, kdy byla ves začleněna do vojenského újezdu Boletice, kaple silně zchátrala a domy ve vsi byla zbořeny. Zchátralá kaple byla opravena úsilím vyhnaných německých rodáků v roce 1992; k novému posvěcení kaple došlo dne 26.6.1993. - Pozemek s kaplí patří městu Horní Planá. - Na základě zákona č. 15/2015 Sb. byl pozemek s kaplí ke dni 1.1.2016 vypuštěn z vojenského újezdu Boletice a stal se součástí města Horní Planá. - Ves Stará Huť je zcela zbořena.