← kostel sv. Václava (Bezdědice) kaple sv. Anny (Bezděkov) →

v S části vsi

Má novou střechu, bez dvířek, zařízená. - Kaplička byla postavena v roce 2021 na místě původní kaple, jejíž torzo bylo téměř zbořeno v zimě 2012 - 2013, zůstalo jen obvodové zdivo do výšky max. 0,5 m zasypané hromadou trosek z kamení a cihel. Nová kaplička je mělčí než původní kaple a je oproti ní otočená o 90 stupňů tak, aby měla vstup směrem k silničce. - Původní kaple byla před zničením bez střechy a krovů, klenba byla prolomena. Zůstávalo jen čtvercové obvodové zdivo (1,5 x 1,5 m); levá a zadní stěna (včetně trojúhelníkového štítu nad zadní stěnou) do původní výše 3 m, pravá a přední stěna byly zbořeny až k zemi. Fasáda byla zničena. Byla bez dveří, uvnitř byly trosky klenby. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1826. - Pozemek s kaplí (pozemková parcela č. 35 v k.ú. Boletice) patří Agentuře hospodaření s nemovitým majetkem Ministerstva obrany ČR; agentura zorganizovala v roce 2021 obnovu kapličky. - Ves Bezděkov nebyla zbořena, z domů zůstávají velké trosky.

• Jakub Kohout napsal 08.11.2013 10:13

Tak bohužel , během loňské zimy se rozpadla nebo jí rozjel tank nebo ... už nestojí... http://jakubkohout.eu/?page_id=399

Hmm, tak to je smutné, i tak děkuji za zprávu.