13140 kaple zvaná "Strickerkapelle"

50. léta 20.století
SSV od obecního úřadu, v tzv. Liščím koutě

středně velká, se sanktusníkem

Zůstaly jen trosky zdiva u dvojice plevelných javorů. - Obdélná kaple o rozměrech asi 3 x 4,5 m, krytá šindelovou sedlovou střechou se šestibokou zvoničkou s jehlancovou stříškou uprostřed hřebene střechy. Vstupní průčelí s obdélným, polokruhově zakončeným vchodem, bylo završeno trojúhelníkovým štítem s nikou v ose. Boční stěny byly prolomeny po jednom kruhovém okénku na každé straně. Vnější stěny byly členěny lizénovými rámci. - Kaple byla místně nazývána Strickerkapelle. - Stála při staré cestě z tzv. Liščího koutu do Nových Hamrů. - Kaple byla asi o 200 let starší než kostel v Rudném; ještě začátkem 20. století od ní chodívala procesí do kostela v Rudném. Pamětníci z doby před vyhnáním německy mluvících obyvatel ale již procesí nepamatují. Ve 20. letech 20. století vichřice kapli poničila střechu, ta byla poté opravena. - Kaple byla soukromá, patřila k sousednímu domu č.p. 90. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1842. - Pozemek, na němž kaple stála, je v soukromém vlastnictví (Vlastimil Pokluda z Rudného). - Vedle trosek kaple jsou betonové patky sloupu bývalé lanovky používané pro dopravu vytěžené rudy.