← kaple (Horní Dvořiště) kaple (Horní Dvořiště) →

SZ od vsi, u cesty do Rožmberku nad Vltavou

Má nový krov a šindelovou střechu. Na vrcholu střechy je umístěn opravený původní kříž. Obvodové zdivo je dozděné do původní výše, obnovena je fasáda i vnitřní omítky. Bez dveří, prázdná. Má novou cihlovou podlahu. Znovu jsou osazeny schody před vstupem. Kolem je nově uděláno odvodnění. - Před opravou byla kaple z větší části zbořena; zůstávalo jen obdélné obvodové zdivo (2,6 x 1,7 m) do výšky: pravý zadní roh 0,8 m, levý zadní roh 0,7 m, levý přední roh 0,4 m, pravý přední roh byl zbořen až k zemi. Na jaře 2021 vykopali členové spolku "Spolek tovaryšů z Myšlan" z trosek zbytky zdiva kaple a poté zahájili její obnovu. - Pozemek s kaplí je v soukromém vlastnictví (Andrea Marková z Rožmitálu na Šumavě a Radek Svoboda z Rožmitálu na Šumavě); obnovu kaple provedl v letech 2021 - 2022 "Spolek tovaryšů z Myšlan".