← kaple blahoslaveného Kolomana a sv. Pia (Ždánov) kaple Nejsvětější Trojice (Žďár) →

Torzální (známka 500) zděné kapličky

S od vsi, v nově založeném lese

Zůstaly jen zbytky obdélného zdiva (cca 1,5 x 1,3 m) a rozházené kamenné trosky. Přes trosky jsou položena červeně nabarvená dřeva, aby trosky nebyly dále poškozovány. - Umístění kaple: ze silnice Kašperské Hory - Nezdice na Šumavě odbočit na hřebeni doprava po červeně značené cestě směr Ždánov, na křižovatce u lesa se dát po červené doprava podél lesa, pak po této cestě do lesa, pak je zprava zarostlá louka, zleva les; jakmile skončí les po levé straně (u zastavení č. 9 Stezky strážců hranic) dát se doleva po kraji lesa po levé straně úzké louky, jakmile louka skončí, jít lesem do kopce asi 100 m stále ve stejném směru na hřeben; zde jsou trosky kapličky. - Pozemek s kapličkou patří Lesům ČR, s.p.