← kaple (Návary) kaple (Oldřichovice) →
13270 kaple (Flurlkapelle)

Polozřícené (známka 445) zděné kaple

19. století
jižněji položená kaple (v lese) z dvojice kaplí v obci

Bez střechy a krovů, klenba drží (je v ní díra). Z klenby vyrůstá smrk. Obdélné zdivo většinou zachováno do původní výše (cca 2 m vpředu; je ve svahu), kromě levého zadního rohu, kde je zdivo zřícené. Poškozeno je zdivo zadní stěny a nad vchodem je propadlý oblouk. Fasáda zničena. Bez dveří, uvnitř trosky oblouku nad vchodem. - Obdélná kaple o rozměrech 3,1 x 3,7 m s rovným závěrem, původně krytá sedlovou střechou s hranolovou zvoničkou se stanovou stříškou. Vstupní průčelí kaple s obdélným, polokruhově zakončeným vchodem bývalo završeno trojúhelníkovým štítem, odděleným římsou. Kaple byla bez oken a vnější stěny bývaly hladké, bez členění. Uvnitř je kaple sklenuta valeně. - Pozemek s kaplí patří Lesům ČR, s.p.; podnik plánuje opravu kaple na rok 2016.