← kaple sv. Václava (Razice) kaple (Razová) →

SSV od kostela

Byla obdélná, se sedlovou střechou, bez sanktusníku. - V roce 2002, kdy měla kaple poškozenou střechu a propadlou klenbu, se její stav projednával se stavebním úřadem; ten doporučil demolici kaple. V témže roce byla kaple zbořena. - Kaple je zakreslena jako dřevěná již na mapě Stabilního katastru z roku 1836. - Kaple stála na dvojici pozemků; jeden (pozemková parcela č. 3756/1) patří obci Razová, druhý (pozemková parcela č. 3756/23) je v soukromém vlastnictví (Tomáš Kaňok z Karviné).

Zdroj: Jana Hanulíková

• Jana Hanulíková napsal 01.04.2009 11:08

V roce 2002 se prejednával stav kapličky se stavebním úřadem. Byla doporučena demolice. V temže roce se tak stalo.

• Jana Hanulíková napsal 13.04.2009 10:55

Urývek z knížky:Pámátky které pláčou (Kolektiv autoru, Moravská expedice, 2001) Fragment kaple již asi nikoho nepřiměje k zastavení a tichému zadumání nad věčností. Přesto ještě zaujme pečlivou skladbou cihel a stavebního kamene s plastickým ostením, zbytkem okrasného střešního podvalu skladbou trámů a střešní krytiny. Protože kaple byla stavěna s láskou a vírou.