13740 kaple Navštívení Panny Marie

Zaniklé (známka 600) zděné velké kaple

hraniční pásmo

s věží

Z kaple zůstaly jen trosky (cihly a opracované kameny). Jsou zachovány jen asi 2 m jedné zdi do výšky asi 0,3 m a krypta (je v ní voda). - Pseudogotická mešní kaple, obdélná, s pětiboce uzavřeným presbytářem, po stranách lodi měla po dvou oknech, po stranách presbytáře po jednom okně, s hranolovitou věží v průčelí. Uvnitř byl trojkřídlý pozdně gotický (1. polovina 16. století) vyřezávaný oltář se sochou Panny Marie s Ježíškem uprostřed a s výjevy z mariánské legendy na křídlech (původně z Fürstenau, do Předního Cínovce přenesen roku 1887, dnes je ve farním kostele v Cínovci). - Pozemek, na němž kaple stála, patří městu Dubí. - Ves Přední Cínovec je zcela zbořena, pozemky jsou částečně zalesněny.