14173 kaple Panny Marie Růžencové

na východním břehu návesního rybníka

se sanktusníkem

Kaple byla bezdůvodně zbořena roku 2006, zůstala jen velká hromada trosek. - Stav kaple před zbořením: bez střechy, krovů a stropu. Obvodové zdivo (7,5 x 11,5 m) sahalo prakticky do původní výše (cca 5 m), prolomeno nade všemi čtyřmi okny a nade dveřmi. Fasáda zničena. Bez oken a dveří. Uvnitř rostly stromky. - Obdélná kamenná kaple o rozměrech 7,5 x 11,5 m s odsazeným, trojboce uzavřeným presbytářem, krytá valbovou střechou s polygonální sloupkovou zvoničkou s jehlancovou stříškou. Ve zvoničce byl umístěn zvon s reliéfem Ukřižovaného Ježíše Krista. Nároží lodi kaple zpevněna bosovanými kvádry. Vstupní severní průčelí kaple s obdélným vchodem završeno trojúhelníkovým štítem. Podélné stěny lodi a boční stěny závěry byly prolomeny po jednom obdélném, segmentem zakončeném okně. - Obecní kaple byla postavena blízko jednoho ze dvou starších železných křížů na východním břehu návesního rybníka na návsi uprostřed dnes již zcela zaniklé vsi ve Vojenském újezdu Hradiště. Druhý kříž poté stával v sousedství kaple. Po nuceném vysídlení německého obyvatelstva na konci druhé světové války přestala být kaple udržována a po začlenění vsi do nově vzniklého vojenského újezdu roku 1953 byla ponechána svému osudu a postupně chátrala. - Zůstala velká hromada sutin se zbytky zdiva do výše max. 1,2 m. - Pozemek, na němž kaple stála (pozemková parcela č. 626 v k.ú. Radošov u Hradiště), patří Agentuře hospodaření s nemovitým majetkem Ministerstva obrany ČR. - Ves Holetice je zcela zbořena, z některých domů zůstaly větší trosky zdiva.