14232 kaple Čtrnácti sv. pomocníků

J od vsi, u silnice na Kostelní

středně velká

Má novou šindelovou střechu. Zdivo místy potřebuje maličko opravit nátěr. - Kaple byla postavena v roce 1893 rolníkem Josefem Lorenzem z Počátků k poctě 14 sv. Pomocníků jako dík za uzdravení své 14leté smrtelně nemocné dcery. Pan Lorenz zemřel v roce 1917. Po vyhnání původních obyvatel v roce 1946 propadala kaple zkáze. V roce 1990 stálo jen obvodové zdivo bez dveří a oken. V roce 1996 začal Franz Sander se svou ženou Sophií, bydlící v Hohenfelsu v Horní Falci, avšak oba pocházející z Počátků, kapli obnovovat. Pomáhali jim přátelé a podpořilo je i město Kraslice. Dne 19.10.1996 byl osazen nový krov, v této době také kaple získala nový dřevěný strop a konsoli oltáře. Obnovená kaple byla slavnostně posvěcena dne 24.5.1998 děkanem Petrem Fořtem za účasti tří dalších farářů. - Pozemek s kaplí patří Státnímu pozemkovému úřadu.