← kaplička Útěk do Egypta (Vtelno) kaple sv. Vojtěcha (Výhledy) →

(starší), nová 2000
v JZ části vsi

Má novou střechu. Zavřená, zařízená. - Původní kaplička byla nejstarší stavbou ve vsi. Nedochovala se zpráva o tom, kdo a kdy ji postavil. Na konci 20. století se ve vsi začal kopat veřejný vodovod, následovala plynofikace a rozvod telefonu. Kvůli výkopům ztratila původní kaplička stabilitu a začala se naklánět do silnice; její vychýlení bylo více jak 30 cm. K tomuto vychýlení přispěly i stromy, které rostly okolo a jejich kořeny prorostly do základů. Jednalo se o okrasný strom střemcha, který zasadil pan Ladislav Matoušek z domu č.p. 14 v roce 1941. V roce 2000 rozhodl obecní úřad, že vychýlení kapličky je nebezpečné jak pro autodopravu, tak pro občany a započal se stavbou nové kapličky asi 2,5 m za původní kapličkou na pozemku Františka Němce, který se stavbou souhlasil. Stavba byla okopírována přesně na centimetr a bylo použito pálených cihel. Křížek na střeše je původní. Původní dřevěná dvířka byla nahrazena proskleným oknem a byla zabudována ozdobná kovová mříž. - Původní kaplička postavená z kamene byla zbořena dne 11.4.2000 v 18 hodin. - Pozemek s kapličkou je v soukromém vlastnictví (Jiří Němec z Výčap).