← barokní kaple ve vsi (Vražkov) kaplička (Vrbice) →

J od vsi, bývalém významném rozcestí cest při pravé straně dnešní silnice do Bošova

malá, pseudogotická

Místo dveří má ozdobnou kovanou mříž. Zařízená. - Malá pseudogotická kaple polokruhového půdorysu krytá plechovou valbovou stříškou. Vstupní průčelí kaple se slepou hrotitou arkádou nad obdélným vchodem a lidovým dekorem je završeno vysokým oplechovaným zprohýbaným profilovaným štítem. Dveře do kaple i vnitřní zařízení dnes chybí. - Kaple, patřící původně rodině Tschernachů z usedlosti č. 10, byla postavena na bývalém významném rozcestí cest při pravé straně dnešní silnice do Bošova jižně od vsi. Po nuceném vysídlení německého obyvatelstva na konci druhé světové války přestala být kaple udržována a postupně chátrala. Počátkem 21. století bylo proto přistoupeno k rekonstrukci zpustošené kaple.