cca 350 m za bývalou mlékárnou u lesní cesty mezi Českou Lípou a Žizníkovem

malá

Hranolová zděná kaple se sedlovou střechou. Kaple je omítaná, opatřená světlým krycím nátěrem základních ploch a světle hnědým na tektonických prvcích. Obíhá ji dvoustupňový širší omítaný sokl. Završuje ji sedlová střecha pokrytá červenými bobrovkami, vytvářející na čelní straně trojúhelný tympanon rámovaný fabionovou římsou. Čelní stěnu rámují ploché nárožní lizény, nesoucí drobnou fabionovou římsu přecházející na boky kaple. Mezi lizénami se od země otevírá půlkruhově zaklenutá hluboká nika, rámovaná drobnou ústupkovou archivoltou, na jejíž zadní stěně je zavěšen novodobý malovaný obraz Nejsvětější Trojice. Nika je uzavřena jednokřídlou novodobou kovovou mříží. – Kaple byla opravena v letech 2004 – 2005 Vojtěchem Králem, obraz Nejsvětější Trojice namalovala Markéta Kašparová na náklady města Česká Lípa. Opravu iniciovalo o. s. Drobné památky severních Čech.

Zdroj: Michal Panáček, Miroslav Pröller: Drobné sakrální památky v České Lípě