← kaple sv. Klimenta (Osvětimany) kostel Nejsvětější Trojice (Otěvěky) →

u návesního rybníčku

velká kaple (kostelík), se sanktusníkem

Má novou střechu. - Obdélná kaple s apsidiálním presbytářem, krytá sedlovou střechou s hranolovou zvoničkou se stanovou stříškou. Vstupní průčelí s obdélným vchodem s kovanou mříží, před kterým je představěna menší předsíňka z doby rekonstrukce, je završeno trojúhelníkovým štítem. Boční stěny lodi jsou prolomeny po dvou obdélných, polokruhově zakončených oknech na každé straně. Apsida je na bočních stěnách otevřena po jednom obdélném, polokruhově zakončeném okně a kruhovým okénkem v závěrové stěně. Loď je plochostropá, presbytář zaklenut. Vítězný oblouk je polokruhově zakončený. Vnitřní zařízení tvoří opravené dřevěné sochy sv. Petra a sv. Pavla a socha Ukřižovaného Krista, visící na závěrové stěně. - Ve 2. polovině 20. století sloužila kaple jako hospodářské skladiště. Byla snesena původní zvonička a do kaple byla v místech vchodu prolomena velká obdélná vrata. Oltář a lavice z interiéru kaple byly spáleny. - V letech 2001 - 2002 přistoupila obec Stráž nad Ohří k celkové rekonstrukci zchátralé kaple. Dne 5.7.2006 byla poté opravená kaple znovu vysvěcena.